#2017 1 Hi!


Hi!

Saya Fatih dan saya anak ketiga kepada ayah dan ibu saya. Saya ada dua orang abang yang bernama Firas dan Faris.
Saya baru berumur 3bulan 6hari.
Doakan saya jadi anak yang baik, soleh dan comel kepada ibu dan ayah saya ye semua. :)
Sayang semuaaaaaa


ni anak hakak yang nombor 3. alhamdulillah, moga membesar dengan baik ye sayang...akak tak jangka pun akak dapat boboiboy sebab akak tak kisah apa pun jantinanya asalkan sihat dan sempurna sifat. syukur. kalau akak xde rezeki anak gugurl, insya allah nanti menantu, akak dapat anak gugurl. anak menantu semua sama macam anak sendiri. apa pun kita jagalah amanah yang telah Allah beri. Anak-anak pembuka rezeki. Insya Allah.

jangan tanya akak bila nombor 4,5,6,7,8 dan seterusnya ye.
akak serammmm dan fobiaaaaa masih lagi melanda ni.
3 anak..3x induce..hahhhhhh ko rasa??

#hashtagakakseram

Allahu

huhuhuhu

sambung nanti. bai!

#Salam 2017


Hi!

Salam 2017
Hampir setahun ku tidak menhapdate blog ku ini. apa yang boleh aku katakan adalah hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
gelak segelak-gelaknya.

bukannya apa..setelah aku disahkan mengandung anak ke3, aku terus malas semalas-malasnya nak buat apa-apa. apa sahajaaaaaaa. memang sangat malas. buat kerja kat rumah aku malas.. nak buat kerja kat sekolah aku malas.. apatah lagi nak hapdate blog..pun malas. nak buat apa-apa pun aku malas. bukan aku sengaja, mungkin kerana badan aku yang mana hormon 100% berubah, membuatkan semua benda aku jadi malas.
sungguh tak sangka aku mengandung lagi. ini kerana anak aku yang kedua dah pun berumur 5 tahun. berkemungkinan juga disebabkan aku telah membuka implan aku, makanya terus lekatlah hakakkkkkkkk. kikikikiki rezeki jangan ditolak. alhamdulillah Allah bagi :)

Akak dah selamat pun bersalin pada januari 2017 yang lepas dan akak berpoya-poya di rumah selama 3 bulan. harini dah genap 3 minggu akak naik sekolah. dan anak akak yang ke tiga juga boboiboy. syukur semuanya ok. dan rumah akak dipenuhi dengan boboiboy kuasa 4. Huhuhu menjerit je lah kerja akak kat rumah tu, dan confirm lah jiran tetangga akan menjengukkan leher dan kepala mengintai rumah hakak.. hahahaha

BERGEGARRRRRRRRR

ok nanti hakak sambung


2016 15: Family Day 2016


Salam 1 Malaysia

Pada hari buruh yang lepas, hakak dan family belah omak hakak dah berjaya melaksanakan family day untuk 2016 ini. Alhamdulillah syukur. Dan yang best nya ianya memang sangatttt happening.
Ramos generation di hati. Gitewwwww. Ahaks...
Tahun ni kami semua berjaya melaksanakannya di pekan nenas Pontian iaitu Lata Seri Pulai. Hakak bagi 5 bintang. Syokkkkk betol lata seri pulai nih.
luas. cantik. besar. mewah. cun. melecun. mmg puas hati lah.

kalau diberi peluang mai lagi sini, kompem hakak akan pergi. well tak lah jauh mana pun dari bp ke pekan nanas ni kalau melalui jalan toll. kalau melalui laluan biasa kompemlah jauh danberpusing-pusing. tak kuasa hakakkkk. baiklah lalu toll walau ada bayaran.
haaaaaa nampak tak?nampak tak? demand kan hakak? wellllll
hahahahahhahahaha like a boss ^^

ok ok.. kami bermalam di lata seri pulai selama 2 hari satu malam sahaja, tapi pengisiannya sangat best dan masa sangat ada untuk kita together-gether. actually ahli ramos ni takdelah ramai mana pun dalam sekitar 50 orang sahaja, tapi keramaiannya mengalahkan 100 orang sebab semua pakcik makcik sepupusepapat nih memang kecoh kalau dah berjumpa. belum lagi sebelah ayah hakak... yang tu memang ruamaiiiiiii giler, almost 200 kalau masuk cucu cicit. almaklumlah adik beradik belah ayah hakak ramai, ada 10 orang gitewwww...

ok lah.
hakak bagi gambar sikit ye utk korang tengok ^^















ok nanti kalau ada kelapangan masa lagi, hakak upload gambar okay
baiiiii
tatatatata titittitititi tututututu


2016 14: motif?


Baju sama?

Motif?

Aku syok sendiri. Fullstop.

2016 13: Hahahahahahahahahahahahahahah


Actually aku malu
Aku malu dengan diri aku

Actually aku stress
Aku stress dengan diri aku

Actually aku yg perasan
Aku perasan dan perasaan diri aku

Actually aku sedih
Aku sedih dengan diri aku

Actually aku tak patut
Aku tak patut ada rasa ini

Actually aku patut lari
Aku patut lari dari semua ini

Actually aku cuba utk x ingat
Aku kena cuba utk x ingat apa yg terjadi hari ini

Actually aku tak boleh
Aku tak boleh tak ingat satu hari

Actually biarlah aku dan tuhan sahaja yg tahu semua ini...

2016 12: Semakin


Semakin cuba aku untuk menjauh,
Semakin dekat ia mendatang.

Walau jauh ke mana aku pergi,
Ia tetap nampak di mata.

Duhai hati,
Jagalah diri,
Janganlah disakiti lagi.

2016 11: Legoland Yeay!


Salam 1 Malaysia semua,

Kelmarin hakak sekluarga dan abang, kak ipar, anak2 buah hakak pergi jalan-jalan ke legoland. Alhamdulillah dapat jugak hakak jejakkan kaki ke legoland tu walapun akak ni orang johor dan sejak ia dibuka, inilah kali pertama hakak pergi ke sana.
agak jakun pada mulanya sebab tak pernah sampai sana...
Tapi, bila dah masuk...ohhhhh macam ni rupanya legoland. sangatttttt luas, lebar, macam-macam permainan ada. Fuhhhhh memang masa tak cukup kalau masuk lambat. dan aku masuk dari jam 10pagi hinggalah jam 600petang baru hakak keluar dari legoland tu. hahahahaha Tapiiiiiii kalau nak dibandingkan dengan USS tu of course lah USS lagi besttttt. syokkk. ^^
Kalau diberi pilihan, tentunya nak ke USS lagi. tapi, ntahkan bila sebab mata wang malaysia dah semakin semakin jatuh. Jadi, kalau nak keluar negara sekarang amatlah rugi. Baiklah aku dandiam sahaja dok dalam mesia nih. :)

Ok ok. Actually aku dapat tiket bersempena program English Mania Teacher Promo dan pada asalnya aku saja-saja minta dan alhamdulillah sangat tak sangka aku dapat. hehehe syukurrrrrr. tak lama lepas tu encik somi pun mintak dan dia dapat juga. hehehe alhamdulillah. Makanya, aku pada asalnya ingin membawa boipren dan girlpren tercinta. tapiiiiiiiiiiiii, depa berdua tak mboh. huhuhu agak sedihla juga. Tapi xpelah, hakak pun ajaklah abang dan kakak ipar pergi. ala-ala siblings bonding gitew ^^. kikikikii cuma tak cukup korumlah sbb pakmat takde. takpelah, ada rezeki lagi nnt ajak pak mat pula.

Sebelum tu hakak ada try kan juga untuk guru-guru sekolah berserta anak-anak murid..tapi, memang takde rezeki sebabnya guru-guru tu sendiri yang kena apply sendiri. makanya, nak paksa-paksa mmg tak syok... jadi, maaplah kawan-kawan sekalian....insyallah ada rezeki kita pergi lain kali ye ^^

so, kat bawah ni adalah sikit gambar-gambar hakakberonok-ronok di legoland. dan sangat-sangat bersyukur sebab cuaca tidak panas sangat dan masih lagi terkawal. alhamdulillah. (^^,)


anak bujang posing

abang dan kak ipar tonton teater ninja live

kami semua sebelum terjah legoland

posing posing sebelum dibasahi peluh

cousins ^^


till then
chow