2016 7: Resepi kari daging dan lempengKelmarin aku masak resepi nih. Tekak teringin nak makan lempeng. Nak buat pancake bahan tak berapa nak ada. Jadi.. aku buatla lempeng cecah kari daging. Alang2 ayahnda dan bonda nak datang.. aku masakla lebeh 😊.

Oh ye.. sebelum aku cerita lanjut, aku nak bagitahu yang mana pada minggu ni berlaku macam macam perkara yang orang kata unexpected... yang tak dijangka. Ada yang menggembirakan dan juga yang sebaliknya.
Yang happy sebabnya adik aku nak merisik orang. Hehe insha allah tak lama lagi. Kenduri besarnya tu tak pasti lagi bila.
Yang mendukacitakan pula adalah ayahnda kepada rakan baik aku cikgu yaya telah meninggal dunia akibat sel kansernya telah merebak ke hati. Allahuakbar. Kesian sangat... tapi, sahabat aku dan keluarganya pun sudah redha dari awal2 lagi. Ayahnya meninggal tepat jam 10 40pm malam semalam. Moga roh allahyarham pakcik mohamad noh dicucuri rahmat. Al fatihah.

Oklah korang...
Berbalik pada resepi aku tadi.. aku masak daging kari dengan menegur negur pakcik dan makcik google yang ada dalam internet nih. Makanya, aku gabungkan ikut cara aku dan menjadilah kari daging fei. 😁
Ni lah hasil masakan aku pada rabu lepas. Bukannya aku masak hari rabu jak, tetiap hari aku masak sejak cuti sekolahhh ni. Haishhhh. Hehe sabojelar. Jadi mana masakan yang aku rajin nak share.. aku amikla gambar. Mana yg tidak tu maafla.. masakannya hanya biasa2 jer. Yang ni pun actually biasaje dan korang lagi tererrrr masak drp aku. Tapi disebabkn rajinnnnn sgt nak share... aku sharelah. Harappp tak bohsannnn 😆..

Nak resepi ke?? Hehehe hurmmmm tak yahlah sebabbb korang pun dah terer masakkkk. Aku ni biasa biasa je 😅.

Peace..
Till then..

0 orang dok baca: