^^ HELLO KITTY CONTEST meowww

aku baru nak cer try try join kontest ni. aku dok saje baca blog karipapsayur nih.. blog nya sungguh sempoi dan menarik minat aku tuk bacanya.. pastu kebetulan dia ada plak wat 1 contest pasai kucing..


ni lah Contest karipapsayur nih.. comei benorrr kucing tu, ia pakai reben reben lg tau...
hihihi.. aku memang peminat kucing..dan aku juga mmg ada bela kucing.. dari sejak anak dara lagi sampai dah ada anak nih, aku sayang sungguh kat kucing aku nih :)

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ni lah kucingku :)..si johnny..



aku bagi nama johnny ni sebab tiba-tiba jer terlintas nama tu kat pala otak aku nih. mungkin sebab aku ngidam nak makan johnny's kot time tu. :) dan-dan kucing aku ni aku bagi nama johnny. walhal, laki aku bagi nama dia sebelum ni lenny.. tapi, lidah aku agak pelat nak menyebut lenny tu. hahaha..

pada mulanya, aku ngan lakiku kompius dan mengalami kecelaruan jantina kucing nih. kite orang rasa kucing ni betina.. agaknya lama kelamaan aku asyik dok panggil johnny, johnny..terus 'buah' tu ada dan menjadilah ia seekor kucing jantan pula.. hahahah yo yo o jerr... tapi sungguh!!!!!!! aku ingat betina masa dia kecik2 dulu... la ni dah jadi jantan plak.. kucing aku bukan nyah tau.. :PP

asal usul kucing ni, aku kutip mak dia masa aku dok rumah sewa zaman aku anak dara dulu.. meow..meow.. bisingnya lah haii depan umah aku ni. tup tup aku bukak pintu, anak kucing 3 ekor kat depan pintu aku. alahaiiiii comellnyaa..sapelah yg buang nih? mak kucing tu dah takde...mana ntah? pastu aku amik keputusan tuk bawak balik kampung dan belalah kucing2 tu sampai besar...

dan, si johnny ni telah lahir awal tahun ni, januari 2011.. dan sekarang johnny dah pun berusia tujuh bulan.. si johnny ni tak kawen-kawen lagi. agaknya dia tak minat kat betina kot. hahaha opsss...hahahaha ntahlah nyahhhhhh :P
ni lagi gambar si johnny ni. dia ni sangatlah manja...suka tidur kat sebelah laki aku tu. heeeee jealous nih. hahaha nasib bek ko jantan johnny oittt..


dan lagi satu johnny ni suka betol tidor menyandar kat kasut laki aku..hihih...johnny..johnny...suka buat aksi-aksi pelik jer. tiap hujung minggu je, aku mesti bawak si johnny ni balik kampung, perjalanan tak lah jauh mana, dalam 1jam dah sampai.. dan si johnny ni pasti aku bawak balik kampung, masuk bakul.. :)) moga usia johnny ni panjang umur....SAYANG JOHNNY :)


lupa plak...kamek nak tag

2 orang dok baca:

Hunny Kitty said...

hahahaha tido ngan kasut!!

mrs.lazura said...

heheheh a ah..port dia yg suka tdo kat kasut :))