^^ Masak-Masak Plak Dah...

Skang kat skool tiap hari ada giliran a.k.a take turn memasak kat kantin scool.. hahaha terkejut berook aku pas 2 hari aku tak datang sekolah disebabkan demam, tup tup..depa wat decision nak men masak-masak tiap hari kat sekolah lar plak...

bukan apa, skool aku kocik jo..so takdelah kantin..sebelum2 ni, ada RMT..tapi la ni dah start kene bawak bekal sendiri dr umah.. tapi, sekarang plak depa nak suh masak2 plak kat sekolah. aiyarrkkkk... dah lah kelas full, mana ada time nak main masak-masak lagi...? urmm...

so, aku ngan partner aku decide nak masak dari umah jer..sonang... kelas aku banyak yang sebelum rehat dan selepas rehat, so...aku takot kang ada gak yang tak pi ngajar plak kang.. hehehe...
patutnya senin lepas ni turn aku ngn partner masak...tapi, disebabkan aku tak mai skool khmis dan jumaat lepas..maka partner lah yang kene masak.. hehehe..minggu depan baru lah aku dapat masak..
so, minggu ni cikgu2 lain dah start masak-masak dah..nyumm nyumm..
macam-macam lauk ada... :)

tadaaaaaaaaaaaaaaaa..........

ni ayam masak hijau

ni sayur lemak

sambal tumis udang, sambal tempoyak, telur dadar, ikan kering


ada idea tak nak masak masakan apa yang muai tuk semua orng?
poning pala den pikir nih...huhuhu :P

2 orang dok baca:

faiez said...

aik????pelik jerk...ade ke masa cikgu....

mrs.lazura said...

ade je paaeizzz...sekolah nen pelik sket..haha sbb SKM, xramai murid.jadi, ada lah gak time masak2... pepandai adjust..hehehe