^^ Qiqah Firas n Ziqri :)

Alhamdulillah..majlis qiqah firas dan ziqri telah berlangsung dengan lancarnya tanpa ada sebarang gangguan.. ecehhhhh...hihih..seyessss, majlis qiqah firas dn ziqri berjalan dgn baik. ramai jemputan yg hadir ke majlis nih. majlis qiqah telah dijalankan di rumah mak aku di peserai :) pada minggu lepas 22 mei 2011. hehe..senang citer, sekali dua jalan..hahaha majlis tuk anak aku dan anak balong aku yg ke2..:).. insyallah akhir thun nnt akan buat sekali lagi di a.itam plak..umah tok abah firas plak..hihih adil dan saksama...

oh ye, meh aku citer ttg majlis qiqah ni. sepatutnya majlis ni di buat pada 28mei2011 iaitu start cuti sekolah. tapi........abang long aku plak ada band keroncong kat johor. huhuh..so kenelah di awalkan..kesian aku kat mak aku kene buat tu ini, ini itu...ye lar....mula2 date 28 dah kompem, pastu abang long aku plak ada hal.. kene awal 22 plak. nasib kursus web aku ngn hubby dapat dijalankan serentak seminggu awal..so, date 22 tu mmg available tuk majlis qiqah ni. syukur sangatttt...:)

majlis ni dibuat 2 bahagian, jm 10-12pm tuk yassinan perempuan dan lepas zuhur plak tuk doa selamat lelaki.. selalunya yasinan perempuan akan ada dlm 50-60 org..tapi, alhamdulillah yg dtg melebihi jangkaan..iaitu hmpir 100 org yg dtg..hihihi..plak tu berkat a.k.a nasi bungkus untuk org yassinan cukup2 jer..hihi..mak aku pun terkejut ramai yg hadir yassinan ni...hehehe..agaknya masing2 nk tgk 2 babies ni kot...hohoho..

menu tuk hari tu adalah nasi bukharoh...dan jam 3pm dh habis dh...hihihi.... ramai jmputan, mmg tak dijangka..kwn2 aku pun rmai yg hadir..tq u ollssss....

 suku dari jemputan yg hadir ;)
firas behave dengan nek ru :)..ziqri tnggu giliran :)
 firas sempat tengok kat camera ayah :)
gud boi! :)

harga kambing pun sekarang dah mahal wooooo..sekor dlm rm700..aduiiii....bg yg mampu buat sekali 2 kambing, aku plak kureng mampu..hehe sekor jek. so, lagi sekor akhir tahun lah nampaknya..hehehe

2 orang dok baca:

faiez said...

alhamdulillah....sempurna sudah...

mrs.lazura said...

ha ah...syukur atas semuanya..amin :)
tq anty paies :)